Jordan  van der Maas 
Beleeft de natuur op een unieke manier 

Film: Natuurrijk Nederland  

Natuurrijk Nederland laat je meenemen op reis. In de herontdekking van ons land. We nemen je mee naar bijzondere gebieden, waar andere wetten gelden. De kringloop van het leven. Een harmonieus netwerk van ontwikkelingen en processen, die onmisbaar zijn voor de welvaart van ons land en al haar bijzondere eigenschappen. Ver van de drukke wegen en de grote steden zijn er nog enkele natuurgebieden over gebleven, waar alles volledig aan de elementen is overgeleverd, zoals het al duizenden jaren ging. Van oorsprong overblijfselen uit de laatste ijstijden. 

De natuur klimt altijd omhoog en vecht oneindig terug. Maar in de ergste gevallen zal een ecosysteem onherstelbaar verloren gaan als tegenslagen zicht blijven herhalen. En dat is eigenlijk al gebeurd. In een dicht bevolkt land als Nederland is er nog maar 13% over van wat onze ijstijden oorspronkelijk achter hebben gelaten. Maar de natuur kan herstellen. Zolang het de tijd en de ruimte krijgt om zich opnieuw te ontwikkelen. Want alle eigenschappen zitten nog bewaard in de bodem. De basis van ons land en al onze natuurgebieden.

Verloop van het proces 

Een lange tijd werd er gewerkt aan de verhaallijn voor deze nieuwe productie, en wordt er al volop gefilmd om de mooiste beelden te verzamelen. Maar dit is pas het begin van een nieuw avontuur, dat ook weer volledig self-supporting zal zijn. Daarbij gaan we ook lekker aan de haal met het schrijven van een eigen soundtrack, en proberen we met vernieuwde kennis en techniek de mooiste natuurbeelden te maken. Maar vooral een uniek samenwerkingsverband aangaan, waarin iedereen zijn eigen passie en specialiteit uit kan breiden, en nieuwe uitdagingen aan zal gaan.

Om een hoop stress en ergernis te besparen zal dit project geen deadline hebben. We nemen alle tijd om een mooie film te kunnen maken. Na een jaar zullen we pas een inschatting kunnen maken over hoe lang het proces nog zal gaan duren. 


Kaart